Vicktoria Svensson

Förlossningsberättelse - William
Här kommer min förlossningsberättelse med William ♥
 
Det började på Onsdagen, den 22 April 2015. Henrik åkte till jobbet som vanligt och jag kände av värkarna under hela dagen. Dom gick dock att kontrollera med hjälp av alvedon och vetekudde.
 
På Torsdagen den 23 April så åkte Henrik också iväg till jobbet som vanligt. Dock fick jag ringa hem honom på morgonen, vid frukost för då kunde jag inte kontrollera värkarna själv och som förstföderska var jag både nervös och orolig över hur förlossningen skulle bli. Vi åke in till Borås och fick komma in på antenatalavdelningen. Efter ett ckg och kontroll visade det sig att jag var öppen 4 cm så vi fick ett rum på förlossningen.
 
I början gick det bra och jag öppnade mig i "normal" takt. Fick väldigt ont och blev trött av alla värkar så jag bad om eda, vilket jag fick vid 18-tiden. Det var helt underbart för att smärta försvann och jag kunde slappna av och vila upp mig, vi hade känslan av att denna förlossning skulle bli ganska långdragen.
 
Det gjordes undersökningar med jämna mellanrum men framåt 22-23 tiden så märkte barnmorskorna att jag inte öppnade mig mer än 9 cm och att han inte skönk ner i förlossningskanalen som dom önskade. Efter lite samtal med läkare så bestämdes det att vi skulle göra ett akutsnitt. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv som när dom rullade iväg mig till operationsrummet och flyttade över mig till britsen.
 
Trots all bedövning och liknanade så kunde jag inte slappna av utan jag låg och skakade som en galning och Henrik har berättat i efterhand att han tyckte det var otroligt jobbigt att se mig sådan och jag kan inte klandra honom, jag hade förmodligen gråtiti floder om jag sett honom i en liknande situation.
 
Trots det så gick allt bra och William föddes 01:03 den 24 April 2015. Han var en stor kille, 53 cm lång och vägde 4710g. Så här i efterhand är jag glad att det blev snitt, vet inte hur min kropp hade reagerat om jag hade behövt krysta fram honom när han var så stor. Jag är glad och tacksam över all fantastiskt personal på Säs och självklart glad över att jag hade min älskade Henrik vid min sida ❤